EURODOOR
szekciónált lakossági kapu

Hőszigetelt, szekciónált lakossági garázskapu. A szekciónált kapuink előnye a függőleges működés, így teret nyerhet garázsa előtt. Alapkivitelben a belső falsíkra szerelt alkatrészek az eredeti falnyílás szélességét nem szűkítik. Motorizált kivitelben a méretek szintén nem változnak.

Paneljeink szendvics szerkezetűek, 40 mm vastag poliuretán hőszigetelésből és az azokat közrefogó 0,5 mm vastag acéllemezből állnak. Az alkalmazott poliuretán freonmentes és nem tartalmaz ózonkárosító anyagokat, hogy életre szóló minőségüket mindenki zavartalanul élvezhesse. Hőszigetelés szempontjából fontos megjegyezni, hogy a paneljeinkben lévő acéllemezek egymással nem érintkeznek, így azok találkozásánál hő híd nem keletkezhet. összetételének és kialakításának köszönhetően azok hő áteresztési tényezője a felületre vetítve 0,5 W/m2K.

Gazdag színvilág

Az fehér alapszíntől eltérően a RAL színskála szerint bármilyen színben, valamint az igazi fához hasonló aranytölgy, dió és mahagóni kivitelben is választható.

Bevilágító ablakok

Mivel ablakaink átmérője csupán 510mmx330mm, így ezek hő áteresztési tényezője is nagyban hasonlít a szendvicspaneléhoz. Leegyszerűsítve, Ön hő veszteség nélkül engedheti be a fényt garázsába, megspórolva ezzel a világítás költségét a nappali órákban. Másodlagos szempont, hogy a szemmagasságba helyezett bevilágítóval, Öt figyelemmel kísérheti a kapu túloldalán lé. környezetet annak nyitása nélkül.

Személybejáró

Személybejáróink beszerelésének lehetőségével Önnek nem szükséges naponta több alkalommal felnyitni garázskapuját, ugyanis ezek a szerkezetek a kapu paneljainak síkjába kerülnek beépítésre. Biztonsági okokból kifelé nyíló, balos, vagy jobbos változatban kaphatóak. Szintén rendelhet kiegészítőként bevilágítót illetve alacsony, vagy magasabb küszöbállást. Az Ön kapujának tökéletes működésére, kollégáink a kapubeépítés során személyesen gondoskodnak és a lemodellezés során több kapu-pozícióban is megtörténik az ellenőrzés.

Normál küszöbméret: 17,5 cm

Alacsony küszöbméret: 2,5 cm

Fő a biztonság

Rugótörés védelem

A folyamatos erőhatás alatt állva, rugónk bizonyos esetekben, az évek során eltörhet. Ennek megakadályozásra lett kifejlesztve a felületének bevonata, különleges festék-anyaggal, amely ellenállóba teszi azt. Amennyiben ez sem elég, és rugónk mégis eltörne, ennek biztosítója nyújt számunka teljes védelmet, és ilyen esetben azonnal megállítja az ellenkező esetben lecsukódó kapunkat.

Ujjbecsípődés védelem
Kapunk felépítménye különböző elemek, un. szekciók egymásra épülésével készül. Ezek találkozásainak egymás ívét követőnek kell lenniük. Ezáltal fizikai határt állítunk gyermekeink sérülésének, elérve azt, hogy nem csupán a szülők figyelmével, hanem kapunk berendezéseivel is hozzájáruljunk a kényelem kompromisszum nélküli élvezéséhez.

Vasalatok típusok:

A görgőtartó, a vezetősín, a beépítő keret, a zsanérok, és az egyéb acél alkatrészek horganyzottak, színterezettek. Ez biztosítja a garázskapu hosszú élettartamát, és a belső szerkezeti elemeknek is esztétikus megjelenést kölcsönöz. Kapuink torziós rugóval kerülnek felszerelésre. Segítségével akár a nagyobb kapuk is könnyedén és egyenletesen mozgathatók. A réselzáró tömítés kemény PVC hegesztett flexibilis gumival készülnek, mely megakadályozza a nedvesség bejutását.

Húzó rugós rendszer:

EXS 40 típusú vasalat
Akár 65 mm minimum helyigény a nyílás felett kézi, 110 mm motoros működés esetén
Gyorsabb felszerelhetőség a torziórugós kapukkal szemben
rugó a rugóba, rendszer a kiváló működésért, és biztonságért
Magas esztétikai érték
Fontos: A választható magassági határ 2465 mm!

Torziós rugó rendszer:

Normál, R200 típusú vasalat
Amennyiben nyílásunk felett legalább 200mm található, abban az esetben alkalmazható a normál vasalat típus. Itt a rugótengely közvetlenül a nyílás felett található. Oldalsó hely-igénye 80 mm.    Normál vasalat kézi működtetéssel 200 mm
Normál vasalat motoros működtetéssel - 230 mm

Alacsony, R70 típusú vasalat

Előfordulhat, hogy nem rendelkezünk megfelelő áthidaló méretekkel. Ilyen esetben sem kell lemondanunk a kényelemről. Választhatjuk az alábbi alacsony vasalatos rendszert, amelyben a torziós rugótengelyünk nem a nyílás felett, hanem a vízszintes vezető sín végén található. Oldalsó helyigénye szintén 8cm.        Alacsony vasalat kézi működtetéssel  70 mm
Alacsony vasalat motoros működtetéssel - 120 mm